Over Karen

Ik ben geboren in een groot gezin op het platteland in Limburg waar mijn vader apotheekhoudend huisarts was. Vaak mocht ik met hem mee visites maken. In de apotheek hielp ik regelmatig mee met poeders verpakken, pillen tellen en zalfjes in kartonnen doosjes doen. Dit alles wakkerde een gevoel in mij aan om na de middelbare school naar Amsterdam te gaan voor een verpleegkundige opleiding.


Karen van Leer
Ik heb ruime ervaring opgedaan in het Onze Lieve Vrouwengasthuis en de Boerhaavekliniek. Na het behalen van mijn diploma werkte ik als subhoofd op een algemene afdeling, deed de opleiding voor hart- en monitorbewaking en werkte op de operatiekamer en polikliniek. Deze kennis en ervaring in het reguliere circuit gebruik ik nog steeds in het uitoefenen van mijn praktijk.

Door mijn tante die naast een reguliere apotheek een apotheek had voor kruiden en homeopathische middelen in Bussum, kreeg ik steeds meer interesse in de Academie voor Natuurgeneeskunde te Hilversum. Het vak Klassieke Homeopathie sprak mij het meeste aan vanwege een holistische aanpak .Na het behalen van mijn diploma Klassieke Homeopathie en kruidengeneeskunde(Fytotherapie) heb ik een jaar Fysische diagnostiek gevolgd. Dit, om beter te kunnen inschatten of het verantwoord is zelf de behandeling te beginnen of dat het verstandiger is om eerst door te verwijzen naar de huisarts. Tijdens de opbouw van mijn praktijk in 1978 te Amsterdam heb ik ook regelmatig stage gelopen bij een KNO arts vanwege de toename van kinderen met KNO-klachten.

Naast mijn huidige praktijk ben ik periodiek werkzaam in de Eva Demaya kliniek in Malawi (zuid-oost Afrika).


Genoten opleidingen.

Nederlands College voor Naturopathie 1984

  • Klassieke Homeopathie
  • Kruidengeneeskunde
  • Fysische diagnostiek
  • PNI (psycho-neuro-immunologie)

  • *verder de verplichte nascholingen per jaar.